• Új Családtag

      

     

  Történekünket hogyan is kezdhetném, mint hogy Sára a múlt század ötvenes éveinek közepén megszületett.

  Az elmondások szerint igen kicsi baba volt, de nagycsaládban került mivel már öt testvére várta otthon őt. Nem tévesztettem el, abban a kiváltságos helyzetben került, hogy szülőotthonban láthatta meg a napvilágot. A többi idősebb három fiú és kettő lány testvére, még ezt az élményt nem élhette át.

  Már mondanom sem kell, azt hogy Sárával nyolcra nőt a család. Ami igazán nem kedvező, nem, csak, azért mert még kevesebb jutott az addig is szűkösen élő gyerekeknek, de az első szülött fiú Istvánnak, aki már a 21-ik évében járt igencsak kényelmetlen s nem szeretem volt a kisbaba. Szégyellte is mivel ő már a lányokhoz járt. Most mit mondjon azoknak, ki ez a kis lányka? Hát gondolt egyet, és amikor a húgáért mentek a szülőotthonban, az előre elkészített úgy nevezett bölcsőt ő otthon szétszedte és össze-visszatörte. Mi járhatott a fejében ezt még ma sem tudta megfejteni az akkor még pólyás, de idő közben megöregedett Sára.

  Pedig élete során ezt többször átgondolta, egyszerűen nem értette meg, miért nem örültek neki lelkesen, mint minden újszülöttnek szokás. A szülők sem voltak annyira fiatalok már mivel az apa 46 éves, az anya 42-ik évét taposta.

  Hátha engem kérdeznétek akkor ez a Sára úgy hiányzott ebben a családban, mint az ember hátára egy hatalmas púp. Gondolom, hogy a családtervezés sem olyan egyszerű abban az időben, mert a fogamzás elleni védekezés abból állhatott, hogy az anya nem akarta az olyan szeretkezést, amiből gyermek születhet, az apa pedig erősebb volt, s győzött. Telt múlt az idő a bébi szépen fejlődött és semmi probléma nem akadt, az anyának is bőséges a teje. Kettő-vagy három hónapos lehetet, már amikor egyszer a ligában kellett volna vinni súlymérésre és valamilyen injekciót is mondtak, hogy meg kell kapnia. Kint tanyán éltek és az apa éppen nem ért rá hogy elvigye a gyermekét, gondolta nem késik az, ha a jövő héten visszük be a városban és akkora már még nagyobb is lesz.

   

   →  


 • Comments

  No comments yet

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Add comment

  Name / User name:

  E-mail (optional):

  Website (optional):

  Comment: