• Folytatás..8

   

    

   Sára még alig-alig érti, hogy miről is van szó, de az apja ölébe bújva úgy érzi, biztonságban van. Pedig ha tudná, hogy ezt hányszor fogja az édesapja a szemükre vetni Az anya kimaradását az orvosok, azzal magyarázzák, meg hogy nagyfokú agy-érelmeszesedése van és ez csak fokozódni fog az évek folyamán. Eleinte csak olyanokat mondogatott, hogy zománcot evett és a torkán megakadt, de az évek teltével még borotválkozós pengét is nyeldeste, és ott van fölakadva a torkán. Ezt többször eljátszotta a pengenyelést. Majd közölte a családjával, hogy Szendi tanár úr azt mondta neki, „Szabóné, ha még egy pengét lenyel, akkor nem veszem ki, hanem lenyomom a torkán”.

   Közben az apa egyre többször érkezik haza ittasan este a munka után, ebből szinte mindig vitatkozás van az édesanyjával, és amikor a gyerekek már-már felnőttek és az italért dorgálják, erre ő mindig „én bezzeg kiálltam mellettetek, amikor el akartak vinni benneteket és most ti így bántok velem”. Vagyis lelkileg zsarolja családját.

  A szomszéd tanyában él a Patkós család azokkal igen jó viszonyt ápolnak. Közben a kis Sárát is néha napján, amikor nincs, kire hagyni a Patkósné Zsuzsika néni szívesen tölti idejét véle. Amikor az apa le-levág egy-egy jó nagyra nőt, sertést akkor a Zsuzsika nénit is áthívják segíteni. Olyankor minden kézre szükség van.

   Javában tart a disznótor, a szomszéd néni mondja, a kicsike lánykának hozzon már egy villát. A pedig gyorsan kiszalad, az istállóban majd megkeresi a vasvillát és azzal tér vissza a konyhában. Örömmel nyújtja át, de Zsuzsika néni azt mondta ő egy villát szeretne kérni, mire a kis Sára hát ez egy villa. S nem érti, hogy mi a baj vele, kértek egy villát és ő hozott is. Akkor a néni elmagyarázza neki, hogy egy kicsike villát szeretne kérni „de nekünk olyan nincs, csak nagy”.

   ←→ 

   


 • Comments

  No comments yet

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Add comment

  Name / User name:

  E-mail (optional):

  Website (optional):

  Comment: